Toarpsalliansen A

Referat

Referat: Vänersborgs IF - Toarpsalliansen A

Vänersborgs IF - Toarpsalliansen 3-1 (2-1)
Skön försommarkväll i Vänersborg som gjord för fotboll och med två lag som båda var revanschsugna efter förluster i förra omgången.
Vänersborg börjar klart bäst, men det är vi som skapar första riktiga chansen på en djupledslöpning av Elin Å. I anfallet därpå gör VIF 1-0 i den 3:e minuten. Jobbigt direkt och den närmaste kvarten blir inte roligare. Vi tvekar i nästan varje situation och kommer på mellanhand gång på gång. Efter 20 minuter har vi släppt in ytterligare ett mål på straff och dessutom fått en spelare utvisad.
Synd att det ska behöva gå så långt innan vi kopplar på fokus. För efter det börjar vi åtminstone ta jobbet. Med en spelare mindre blir spelet också lite rakare mot mål. I sista minuten före paus vinner vi bollen på mittfältet, den passas ut till Emelie till vänster som placerar bollen i målvaktens bortre burgavel. Otroligt skön reducering precis före paus!
I andra halvlek kommer vi igång bra och vi hotar ofta med djupledslöpningar. VIF har mest boll och sedan utvisningen har vi fått chansa lite och spela med 3-backslinje. Känslan är ändå att vi förr eller senare kommer att få utdelning på en av våra bollar bakom deras backlinje, då vi är betydligt snabbare. Tyvärr stannar det bara vid en känsla. VIF:s målvakt läser många av våra bollar bra och kan avvärja farligheter utanför straffområdet med både fötter och huvud. Samtidigt skapar VIF också flera farligheter framåt och Rebecka får spela ut hela sitt register i målet. Dom skapar också flertalet hörnor och iom att dom är betydligt längre än vi känns det farligt varje gång. Trots det försvarar vi oss bra och kan få iväg bollen. Alla gånger utom en. I 83 minuten utökar VIF sin ledning till 3-1 på en hörna. Det blev också slutresultatet.
Vänersborg vinner rättvist idag. Men efter en medioker inledning lyfter vi oss ändå och klarar av att göra match av det hela, trots en spelare mindre i 70 minuter.